Ervaring

Freerk heeft 20 jaar ervaring in het notariaat. Hij is in 2008 tot notaris benoemd en heeft zijn ervaring opgedaan bij Eversheds, Loyens & Loeff en De Brauw Blackstone Westbroek.

Freerk kenmerkt zich als een zeer gedreven jurist met ruime ervaring in het ondernemingsrecht. Freerk weet die ervaring naar nationale en internationale settings te vertalen. Freerk maakt als notaris deel uit van de Rotterdamse praktijkgroep Ondernemingsrecht

 

Specialismen

Freerk is zeer ervaren op diverse onderdelen van het ondernemingsrecht. Hij is notaris en gespecialiseerd in de oprichting van vennootschappen, coöperaties, personenvennootschappen en andere rechtspersonen naar Nederlands recht. Freerk heeft ruime ervaring in het begeleiden van (grensoverschrijdende) fusies, zetelverplaatsingen, omzettingen, splitsingen en herstructureringen en in het opzetten van private equity structuren. Het gebruik van instrumenten als certificaten, aandelen met en zonder stemrecht of werknemersparticipatieplannen behoren eveneens tot zijn praktijk.

De cliënten van Freerk zijn grote en middelgrote ondernemingen uit binnen- en buitenland en private equity fondsen. Onder zijn clientèle begeeft zich een groot aantal familievennootschappen. Hij heeft dan ook ruime ervaring met de vraagstukken die voor dergelijke vennootschappen van belang zijn. Vanuit zijn praktijk werkt Freerk nauw samen met adviseurs van andere disciplines waaronder accountants, belastingadviseurs en corporate finance specialisten.